Erre gyere!

2015.05.25

- Erre gyere! - kiáltott Tóni Annának. - Majd megkapaszkodott egy nagy fa gyökerében, és felhúzta magát a kikövezett út mellé. Lenézett a hegy oldalára, s látta, ahogy a lány lassan, nehézkesen mászik felfelé. Közben megkapaszkodott egy útjelző táblába, ami mutatta az autósoknak, hogy itt bizony most sok kanyar követi majd egymást, s ha lehet...

SZER-ELEM-ETET

2015.05.23

Magával a szerelemmel, mint érzéssel mindig is gondjaim voltak. Amíg nem tapasztaltam meg a társadalom és többség által megfogalmazott szerelmet, addig tudtam, hogy még nem voltam soha szerelmes. Hiányzott, szerettem volna megismerni az érzést. Aztán egyszer csak jött. Hirtelen, és felkavaró érzés volt. Első pillanattól fogva tudtam, hogy a testem,...

Több cikk és könyv között keresgéltem életem során, hogy választ kapjak arra a kérdésre: az állatoknak van-e lelke, vagy szelleme? Sok-sok nézőpont van, attól függően, hogy milyen vallási irányzattal állunk szemben. Rengeteg vallás van már, sok-sok hittel keveredve, de a legelterjedtebb nézőpontokat mindenki ismeri.

Torlaszok

2015.05.10

Az ember szeret eldugni, elrejteni tárgyakat, számára fontosnak tűnő dolgokat. Nem tudom, hogy miért. Miért? Miért dugdosunk? De a rejtegetés nem áll meg a tárgyaknál, értékeknél. Ugyanezt tesszük a belső energiáinkkal is. És végül önmagunkkal.

Ha Isten létezne, átjárná ereimet, behatolna sejtjeimbe, s szívem ritmusos pulzálására táncolna mellkasomban egy ősi, teremtő zenére. Emlékeztetne arra a pillanatra, melyet a teremtéskor, újjászületéseimkor, s halálom határain átéltem.

Menekülés

2015.03.03

"Nanningban, Dél-Kína Guangxi Zhuang autonóm területen egy nőstény fiatal disznó társai hátára felkapaszkodva kiugrott az őket szállító teherautóból, így megmenekült a vágóhíd elől. "
Ez a cikk jelent meg ma a képernyőmön, mikor felmentem az internetre.
Máris éreztem azt a mély kétségbeesést, ami hajthatta ezt a szerencsétlen állatot. Menekülni...

"Csak álltam búsan, és néztem az embert. Nem értettem, hogy miért akarja, hogy megtegyem. Miért? Miért kell integetnem az ormányommal? És miért kell átgurulnom a fél porondon, vagy tótágast állnom? Én nem ezért születtem le ide a Földre...Egy mozdulatommal porrá tudnám zúzni Őt, mégsem teszem. Mégsem. Pedig minden nap üt, vagy árammal sokkol,...

Ha jó idő lesz, lefekszem a friss fűbe öt percre. Csak öt percre végre elengedhetem majd magam, s érezhetem a Földanyát. Ahogy a hátamra fekszem és becsukom a szemem, érzem, ahogy dobog a szíve. Az én szívem és a Föld szíve egyszerre. Hisz engem ő éltet, ő mozgat. Ott van bennem, ahogy mi is benne élünk.

Most bágyatagságomban olyan nyugodtnak, békésnek érzek mindent.
Az elme elfáradt, hiába kopogtatnak be rajta a kósza, zavaró gondok, nem nyit neki
ajtót. Csendes minden, ...vagyis majdnem, mert a gép zúg a háttérben. De még
ennek a mély, monoton hangja is megnyugtat most.
Talán mindig fáradtnak kellene lennem, mert akkor az életet is így fognám fel,...

© 2013 pirosmajom| Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!