Cirkusz az egész világ

2014.03.07

"Csak álltam búsan, és néztem az embert. Nem értettem, hogy miért akarja, hogy megtegyem. Miért? Miért kell integetnem az ormányommal? És miért kell átgurulnom a fél porondon, vagy tótágast állnom? Én nem ezért születtem le ide a Földre...
Egy mozdulatommal porrá tudnám zúzni Őt, mégsem teszem. Mégsem. Pedig minden nap üt, vagy árammal sokkol, szúrós bottal bököd, ha nem azt teszem, amit szeretne. Ordít velem, leköp. Elválasztott a családomtól, és az otthonomtól. Lefűrészelte az agyaraimat. Minden nap ki kell állnom a porondra, és eljátszani, ahogy két lábra állok, vagy ahogy átlépem az előttem fekvő törékeny nőt. Én... én nem ezért születtem a Földre. Egy mozdulatommal meg tudnám ölni akármelyik embert. Nem teszem. Nem teszem! Mert ŐK nem tudják, mit csinálnak. Mint ahogy azok sem, akik ezt végignézik. Akiknek ez szórakoztató. Ők sem látnak a színfalak, a vidámság, a kacagás mögé. Egyszer majd megértik, és egy pillanatra érezni fogják azt a fájdalmat, amit én élek át belül, a lelkemben. Az sokkal erősebben hat majd rájuk, mintha széttipornám őket. Mert rá fognak döbbenni, hogy minden EGY. Én is érzek, nekem is fáj, ha bántanak, s a boldogságot, szeretetet is ugyanúgy igénylem, mint bármely élőlény.
De én nem azért születtem a Földre, hogy embereket bántsak. Mint ahogy most ők sem azt teszik, amiért ide leszülettek. " Hidd el, sokkal több dolog zajlik a színfalak mögött, mint azt gondolnád. Erőszak, bántalmazás, fájdalom, halál. Az állatműsorokra épülő cirkuszok látogatásával támogatod a szenvedésüket, támogatod az állatkínzást. Gyermekednek ezzel akaratlanul is olyan üzenetet sugallsz, mely természetellenes, s az állatbarátai kihasználására épül. 

Segíts azzal, hogy jobbat választasz, és inkább olyan cirkuszba viszed a gyermeked, ahol mindez nem létezik!  

Cikkek a témával kapcsolatban:

© 2013 pirosmajom| Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!