Földfohász az embernek

2013.03.05

Ha jó idő lesz, lefekszem a friss fűbe öt percre. Csak öt percre végre elengedhetem majd magam, s érezhetem a Földanyát. Ahogy a hátamra fekszem és becsukom a szemem, érzem, ahogy dobog a szíve. Az én szívem és a Föld szíve egyszerre. Hisz engem ő éltet, ő mozgat. Ott van bennem, ahogy mi is benne élünk. 

Hallom, látom, amit mond, vele rezgek. Ha gondolnak rá szeretettel, akkor nagyon boldog és hálás. De most iszonyatosan egyedül érzi magát. Úgy érzi, az emberek magára hagyták, hátat fordítottak neki. A fájdalma ordít felénk, de sokan nem hallják, vagy nem akarják meghallani. 

Nem vagyok varázsló és guru sem, hogy megértsem, mit akar. Csak rá figyelek. Magamba, mélyen. Szinte már ordít, könyörög, hogy hallgassák meg őt. Nem kell más hozzá, csak szeretettel és törődéssel felé fordulni. Gondolni rá hálával, amiért megengedi, hogy itt éljünk, vele. Amiért ad nekünk enni, és inni. Amiért levegőt vehetünk. Amiért érezhetjük bőrünkön a tenger simogatását. És amiért láthatjuk azt a csodát, amit ez a tavasz, a megújulás hoz számunkra. 

Ennyire egyszerű. Csak öt perc az életedből arra, hogy a Föld boldog legyen. 
Tiszteljük azt, amik vagyunk! Ezt kéri tőlünk. Kérlek, halld meg te is, érezd, figyelj!

Ezért kell őt tisztelnünk, és támogatnunk. Gondolatokkal, érzésekkel, tettekkel. Kérlek, ha látod azt a szemetet az utcán (tudom nem te dobtad el), de hajolj le, vedd fel, és dobd ki a kukába. Ha a néni elesett az úton, csak a kezed kell odanyújtani, hogy felemeld. Nem kell pénzt adnod a hajléktalannak, ha nem tiszta szívből tennéd, de haragot se táplálj felé. Neki az a dolga, hogy megtanítsa (még ha nem is tud róla), hogy minden és mindenki egy, és akár te is állhatnál ott, ahol ő. Szeresd a növényeket, amik körül vesznek, mert olyan gyönyörű még a gazzal borított tér is, hisz legalább még láthatunk zöldet. És ha megeszed az állatot, legalább köszönd meg neki, hogy ő az életét adta azért, hogy te ne legyél éhes, vagy a kedvenc ételed ehesd. És egyszer- egyszer mehetsz gyalog is, vagy busszal kocsi helyett, hogy még az unokánk friss levegőt szívhasson majd az autógáz helyett.

Ennyire egyszerű. Csak öt perc az életedből arra, hogy a Föld boldog legyen. 
Tiszteljük azt, amik vagyunk! Ezt kéri tőlünk. Kérlek, halld meg te is, érezd, figyelj!


A tudatos életmóddal, odafigyeléssel, szeretettel jobbá tehetjük környezetünket, s ezáltal önmagunkat is, mivel e kettő elválaszthatatlan egymástól. Ne feledjük el, hogy a természet gyermekei vagyunk. Körülöttünk minden csoda értünk van. A fák, állatok, levegő, víz, napfény. Az energológia ( www.energologia.hu  ) csapata rendszeresen hirdet közös földmeditációkat, melyhez bárki csatlakozhat, ha kedve tartja. Ehhez nem kell elmenni sehová, otthon kell rászánni 10 percet az életünkből. A vezetett meditációhoz letölthető a hanganyag az energológia oldalán, vagy itt ( www.youtube.com/watch?v=2cK27rOOCOg).

További vezetett meditáció: www.youtube.com/watch?v=QMdQtU8ZFQQ 

vagy: www.youtube.com/watch?v=OqQdy5554R4

De mindentől függetlenül, te is iktathatsz be földmeditációt a hétköznapjaidba. Ehhez nem kell más egyéb, csak egy inspiráló zene, és mellé elképzelni, ahogy a föld gyönyörű, a levegő tiszta, mi emberek szabadon és vidáman sétálunk az erődben, vagy a friss fűben stb. Az utca, amin folyton végigmész, gyönyörű tiszta, a veled szembe jövő emberek elégedettek, vidámak veled együtt. Érezd az illatokat, ahogy megsimítod egy fa törzsét, vagy ahogy meztelen talpad alatt a fű meghajlik. A fák levelei között a napsugár áttöri fényét, az erdő állatai békésen játszanak egy réten. Belemerülsz egy kristálytiszta vízbe, s érzed a kellemes hideget, ahogy a tested fokozatosan éri a víz. Rengeteg dolgot sorolhatnék még, de lényegében minden a fantáziádtól függ. Viszont az rendkívül fontos, hogy minden, amit elképzelsz, az csak pozitív érzésekkel töltsön el. Pozitív rezgéseket teremts magad körül.

Én a következő zenékre szoktam földmeditációt végezni: 

Más stílusúak, így kedvedre válogathatsz (Én is a hangulatomnak megfelelően választom ki az aktuális zenét).

Kellemes Földszeretést kívánok! :)

És a végére még egy kis zúzás azoknak, akik kedvelik a kemény zenét: :)
Depresszió, Legyen a föld www.youtube.com/watch?v=Zf9jiUM39a

© 2013 pirosmajom| Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!