2024 karmájában úgy élni, mintha az utolsó lenne.

2024.02.24

Az év mottója: Úgy megélni a pillanatot, mintha az az utolsó lenne.

Drága Utastársaim, Testvéreim!

Nehezen kezdtem neki az év energiáinak értékelésébe és elővételezésének. Hiszen minden év egyre komplexebb, mert ahogy az egységtudat integrálódik, ezzel párhuzamosan egyéni szinteken zajlanak már a megértési folyamatok, ami valójában teljesen természetes. És ahogy a Tarot lapjai is, itt már minden is jelen van, ezekben a világokban, benned Is, a saját aspektusaidban, szellemi minőségeidben. Ez az energiaforgatag pedig biztosít arról, hogy végleg szerelemmel engedjük bele magunkat az új ismeretlenbe.

S hogy miért ezt a napot választottam végül az átfogó energiák jellemzésére? Mert bennem is megérett a felismerés arra, hogy időnként érdemes látni azt, hogy mindennek megvan a helye és ideje. Ezeket pedig ha megfelelően kihasználjuk, akkor az egység minden szintjén értelmét nyerik azok a folyamatok, melyek ebben az évben elkezdődtek.

Szokásos módon a soraim csak azokat fogják érinteni, akiknek valóban szól. 😊 Ezért teljes őszinteséggel bátorkodom szavakba önteni mindazt, ami általam most képes csatornaként átfutni az ujjaimon.
Azzal kezdeném, hogy az átfogó energiákról röviden fogok írni, azt itt már nagyon sokan megtették. Én inkább azokra a lehetőségekre, vagy gyakorlatokra, tanulási folyamatokra szeretnék koncentrálni, ami a te és a közös életünket is könnyedebbé teheti itt a fizikai síkon. Hogy könnyebbé tegyem az olvasást, szintekre is bontottam az értékelést, és oda tudsz ugrani, ami téged jobban érdekel, mert még így is elég hosszú, ami jelenleg kikívánkozik belőlem.

Első körben arról már sosem szabad megfeledkeznünk, hogy test-lélek-szellem egysége és egyensúlya mennyire fontos ezekben a jelenlegi káoszrend uralta világokban.
De egy valamit előre mondhatok… Nyugodjatok meg, mert minden a legnagyobb rend-bent! Most tényleg minden úgy történik, ahogy annak történnie kell. Ehhez viszont szükséges annak a nézőpontnak az elsajátítása, mikoris nézőként, már-már ítéletmentesen, polarizáció nélkül szemléljük a környezetünkben zajló folyamatokat. Erre később még kitérek.

Tehát írhatnám, hogy az év rengeteg meglepetéseket tartogat, de ez csak részben igaz. Hiszen ilyen támogató és egyben szétszaggató energiák (szintén nézőpont kérdése…) mint most, már rég zajlottak világunkban. A karma szótól sokaknak még mindig görcsbe rándul a gyomra a félelemtől, pedig az egyik ősi törvény kozmikus őre, mely arra tanítja meg az emberi fajt, hogy "Azt adom, amit kapok. Amit mással teszek, úgy kell tennem, mintha magammal tenném." Ha ezt az igen ősi törvényt betartaná minden embertársunk, akkor minden olyan békés lenne, hogy már-már lehet unatkozni is kezdenénk?

Úgyhogy az átfogó energiákat most kérdésekkel fogom megválaszolni. 😊

Ki vagy te valójában? Tisztában vagy vele? S eddig melyik aspektusod tápláltad, vagy melyiket zártad el? Mit adtál eddig magadból a világnak, vagy mit tükröztél vissza? Képes vagy elhinni, hogy nem csak ember, de egy csodás földön kívüli isten is vagy?

  • Sokszor érzed azt, hogy kicsúszott a lábad alól a talaj?
  • Hogy ami történik veled, azt nem érted, és talán meg sem érdemled? "Miért történik ez velem??? Miért? Miért?"
  • Az érzések, melyek előtörnek benned, azt hitted már rég túl vagy rajta? "Kié lehet ez a gondolat? Kié lehet ez az érzés? Biztos magamat érzem?"
  • A tested gyengébb, változást tapasztalsz, esetleg diagnosztizáltak is valamit?
  • Fáradt a lelked, gyenge az energiaszinted? Időnként erősen kap el az érzés, hogy talán hamarosan vége?
  • Nehezen tudod kifejezni azokat a dolgokat, melyek benned zajlanak?
  • Szomorúság van benned, mert még mindig nem érted el az álmaidat? "Hol a nagy szerelem? Miért nem vittem semmire?"

Sok- sok kérdést tehetnék fel. Ezek csak azok, amiket mostanában sokaktól hallok én is. Ehhez nem kell különösebben médiumnak lenni, csak jó megfigyelőnek. 😊

Az év tele van kérdésekkel… De ha jól tesszük fel a kérdést, akkor a válasz már félig benne van.  Történnek a dolgok, ahogy történnek, közben van bennünk egy végtelen, kiterjedt energia, egy mély meggyőződés azzal kapcsolatban, hogy itt most valami más, mint eddig. Bár a terhek ugyanúgy terhek, mégis ami a miénk, azokhoz minden esetben ott a segítség, az erő, ami bennünk van. Sokszor történnek váratlan helyzetek, de mégis…, ott valaki más bennünk, egy magasabb hatalom átveszi az irányítást, és pillanatok töredéke alatt lerendez mindent. Tisztán és egyszerűen.

Akkor mi a gond? És hol lehet a probléma?

A probléma az drága barátom, hogy egy unatkozó istennél rosszabb nincsen. És ebben az évben íme…megérkezett eddigi teremtéseink eredménye.
Nem mondom, hogy a jelenlegi energiák könnyűek, sőt! De ha mélyen magadba nézel, szimplán ugyanaz történik veled, mint eddig bárkivel az életben. A gond ott van, hogy te rég nem az vagy már, aki eddig voltál. Lezáródott egy hosszú aratási ciklus, és akinek kellett, bele lett állítva az útjába, feladataiba, jogköreibe. És minden megváltozott. Először benned. Akkor is, ha ezt még nem látod, vagy nem akarod elhinni, esetleg nem mered észrevenni.
Ami régen boldogsággal töltött el, az ma már nem táplál téged. Mert tudod…, nem csak emberek vagyunk. Te nem csak ember vagy. Ott van az ősi esszenciád, mely most rendezni kezdett téged. Mert vége van valaminek. Vége. A benned élő lény ki akar és előbb vagy utóbb ki is fog teljesedni, mert (részben) ezért jött le ide. Hogy megélje az áramlását, a kiteljesedést. A benned lévő istennek mindeközben mindegy, hogy te sírsz vagy nevetsz, ő oda fog vinni téged, ahol lennie szükséges. Ez volt a terv. Mernél végre együttműködni vele? Mernél végre együttműködni önmagaddal?
Soha de soha nem tudna ártani neked…, de ezt az utat együtt választottátok. Test-lélek-szellem. Mindhárom egyensúlya, a balansz, harmóniát képez benned. Akkor is, ha úgy látod. kívül a világban épp káosz van.

Néha én is elborulok. Hidd el nekem, mindenki elborul néha… Mert emberi testben vagyunk jelen. Emberi emocionális érzésekkel. De megkaptuk az erőt ahhoz, hogy képesek legyünk bármin felülemelkedni. Akkor, amikor annak végre ott a helye és ideje.

Viszont érdemes megfontolnod az alábbi lehetőségeket:

  • Ebben a világban minden a megtapasztalás lehetőségét hordozza. Ezért igazán rossz döntés soha nincsen. A bűntudatnak ebben a világban és ezekben az energiákban már helye nincsen… Elég legyen! Mert a lélekhang mindig mutatja az utat, de annak célja nem az önostorozás, hanem a korrigálás. Tévedni emberi dolog, a hiba inkább abban van, ha felismerjük hibáinkat, mégis ragaszkodunk még mindig egy olyan mintához, amit most talán egy teljesen más energiával, cselekvéssel kellene már tennünk, mint eddig.

  • Az életünkért csak mi felelünk, senki más. Ez a valódi felelősségvállalás. Mások hibáztatása ördögi kör, főleg ebben az évben óva intelek, ne tedd többet, hiszen akkor nagyon hamar el fogsz fáradni (szerencsére minden, amit adunk, visszatér hozzánk). Vállald a felelősséget önmagadért, hisz mindent, ami benned van, te teremtesz. A másik többnyire tükör, egy rezdülés, amit vagy rendbe kell még tennünk, vagy amivel valóban nincs dolgunk többet.
    Itt említeném meg a mágia alapköveit, aki használja, működteti, annak tisztában kell lennie annak törvényeivel. Ezerszeresen igaz, hogy azt teszem másokkal, amit elvárom, hogy velem tegyenek (Én szóltam...).

  • Az előzőből következik a megbocsájtás. Először bocsáss meg másoknak, azért, amit veled tettek. Akivel lehet, ülj le, tisztázd, beszéld meg, mert lehet akkor még nem láttad, de talán legnagyobb segítőid egyike. És ezt követően megbocsájthatsz magadnak is. Vége. Hisz megtapasztalásaink által váltunk jelenlegi önmagunkká.

  • Nem győzöm hangsúlyozni: szeresd és szeresd magad. Néha pont akkor, amikor a legnehezebb. És ha ez megvan, válaszd azokat, akikkel szeretitek egymást. Kapcsolódjatok össze, nevessetek vagy sírjatok- az egység ereje. Legyünk tehát többet azokkal, akikkel fontosak vagyunk egymásnak. Azokkal, akik igazán látnak minket.
    Persze egyre több aspektus aktiválódik benned, amik váltakozva jelennek meg bizonyos helyzetekben. És ezeket is meg kell tanulni mind elfogadni magadban, esetleg uralni, megérteni a gyengébb-erősebb karaktereidet is. Ez már művészet is egyben.

  • És következő kulcs az év domináns energiáihoz, drága antiszociális testvéreim… Ítéletmentesen látni az embereket IS. Hisz te is ember vagy. Ezen vajon gondolkodtál már? Mikor kimondom, hogy "Utálom az emberiséget, hányok tőlük stb…", azzal magam is ebbe a rezgésbe teszem, aztán csodálkozom, hogy szarul vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy innentől mindenkit a keblemre ölelek és hagyom, hogy bármit megtegyenek velem. Egyszerűen csak annak megértése, hogy az emberek többsége csak boldog akar lenni. Ki-ki a maga önző kis módján, vagy valódi értékeivel. Ő ilyen. De te meg te vagy. Mindenkinek van sötét oldala is (aki tagadja, annak pláne :D ). Viszont ha szebbé akarjuk tenni a világot és környezetünket, akkor magunkban kell elsőként rendet tenni végleg.

  • A jelenben levés gyógyító ereje, ami meghatározza a jövőnket. Nem holnap, nem majd, nem akkor, amikor történt… hanem MA. Most. Ebben a pillanatban. Hányszor akarsz még feleslegesen visszamenni a múltba? Hányszor akarod még megérteni ott azt? Közben hagyod, hogy elmenjen melletted az életed. Majd évek múlva pedig azt a valakit fogod gyógyítgatni, aki ma lehettél volna? S hányszor aggódsz olyan miatt, ami még jelenleg nincsen? Ezek nem te vagy. Ezek régi emlékek, régi tapasztalatok, vagy azok projekciói.

  • A szavaidnak teremtő ereje van. Nem rám nézve, mert nekem mindegy. Hanem önmagadra tekintve. Szánj rá csak egy napot, hogy megfigyeled, hány negatív szuggesztió hagyja el a szádat. Elég csak egy telefonbeszélgetésben külső megfigyelővé válni. A gondolatok uralása és azok szavakká formálása meghatározza az életminőségünket. Mondhatom egy fárasztó nap végén, hogy "Egy mókuskerék az életem". Aztán újra és újra ez történik velem. De kipróbálhatom azt is, hogy "Ma áramlásban voltam, de amit meg kellett tennem, azt meg is tettem". Szidhatsz is másokat, de ezzel magadtól veszed el a lehetőséget, az energia, amivel ezt teremted, csak benned fog alacsony rezgése által lefárasztani. A torokcsakra az érzéseink és gondolataink csatornája. A kettő összhangja a lényeg. Megfigyelni, mi esne jobban a szívünknek, a lelkünknek, s ez alapján megfogalmazni gondolatainkat. S figyeld meg, milyen gyökeresen meg fog változni az életed. 😊

  • Az erő benned van, és erre az év tökéletesen és minden, de minden szférán emlékeztet. Úgyhogy rossz hírem van azoknak, akik még mindig másoktól vagy egy külső erőtől várják a segítséget. Nyilván itt tudod mire gondolok. Olyan energiákba kerültünk, ahol végképp meg kell tanulni, hogy életem saját résztvevője csak én vagyok. És az erőt mindig aktiválni tudom azokra a dolgokra, melyek az én feladataim. Ami nem megy, az pedig valószínűleg nem is az én utam. Ezért nem leszek operett énekes sem. Persze jöhet valaki, aki útmutatást ad, aki ideig, óráig elveszi azt, amivel nem akarunk már szembesülni. De mindent mi teremtettünk és gyermekeink újra és újra visszatérnek a forrásenergiához. Ugye milyen csodás is ez? Komplex gyakorlatokkal tudjuk aktiválni erőforrásainkat, vagy transzformálni magunkban azokat a minőségeinket, melyek már nem szolgálnak minket.

  • A fel-adás sokszor annyira szabaddá tesz. Elengedni azt, ami nem a tiéd, meglepően csodálatos és könnyed érzés. Végleg kiszállni mások életéből, és nem vinni azokat a terheket, amik nem a tieid. Ez nem önzőséget jelent. Útmutatást lehet adni másoknak, de a feladatát mindenki magának oldja meg. Persze egyre többen számolnak be arról, hogy éreznek másokat vagy a kollektív tudatot. Meg kell ilyenkor kérdezni magunktól: Miért van szerepe ennek, hogy mindez aktiválódott bennem? Sok minden lehet az oka. Talán túl empatikus vagy és csak meg kellene tanulni jobban fókuszálni a saját belső igényeidre. Vagy valamiért dolgod van vele, az egész üzenni akar neked. Fejtsd meg a téged megszólító üzeneteket. Nagyon izgalmas utazás is lehet belőle. 😊

  • Ha egészséges a test, nyugodtabb az elme, mentális képességeink tiszta energiát alkotnak, s szellemünk kreatív, szabad áramlásba kezd. Testem szeretete, tisztelete igen fontos, és egyáltalán nem elhanyagolható. Ez továbbra is elengedhetetlen. Nem azzal van baj, hogy ezt vagy azt eszel (bár a hús fogyasztását továbbra sem tartom támogató energiának annak hogyanja miatt, de mindenki saját élete és energiái felett dönthet), hanem kérdezem én: Biztos erre van szükséged? Folyamatosan meg akarjuk értetni magunk másokkal, de a saját testünk jelzéseit is nehezen ismerjük fel… A sportolás, jóga, tánc az agresszió fogalmát a belső erő dimenziójába helyezi át. A nevetés pedig gyógyít. A betegségtudatot pedig érdemes megfigyelni és helyette (szavak teremtő ereje) másként nevezni. Tekinthetünk egy kemoterápiára méregként a testünkben, vagy felfoghatjuk úgy, mint egy valóban gyógyító, aranyló, szinte sejteket átalakító beavató spirituális eszköz. Nem minden gyógy-szer az ördögtől való, de nem is megoldás mindenre. A tested a tiéd, minden esetben te döntesz. De az, amit magadba vagy magadra veszel, az szolgáljon mindig téged, s ne fordítva.

  • Tudtad, hogy az elméd a barátod is lehet? Jóban lenni az elmével a sikeres élet egyik alapköve. 2024-ben pedig mondhatom… életmentő öv. Mert nem csak a fizikai helyzetekben, de a gondolati formában is elér téged, aminek el kell. Ebben biztos lehetsz. Az év az a kozmikus karma törvénye. Betörni pedig csak olyan gondolatok tudnak, ami benned is rezonál. Ezért kell tudatosan jelen lenni a saját életedben. Ez sajnos vagy nem, de rendszeres gyakorlást kíván, hisz az agy egy csodálatos számítógép. Képzeld, hány éven és életen keresztül programozott a világ a szenvedés a negatív érzésminták, gondolatok fenntartására. Az egész egy hatamas hazugság. Az elme nem ellenség, és az egot sem kiirtani kell. A szabad szellem, szabad elme áramlik. És ehhez a kreatív, alkotó gondolatok is hozzájárulnak. Ha van egy szituáció, amiben szarul érzed magad, nyilván fel kell dolgozni ahhoz, hogy akard látni a megoldást végre. De ne ragadj bele tovább, mint ami szükséges. Éld meg és gyerünk, tovább… És egyébként is, ha már egy illúzió uralta világban élünk, akkor képesek vagyunk a saját átfogó energiáinkat alakítani. Az elme szereti, ha foglalkoznak vele. Ezt érdemes kihasználni, építő jellegével.

  • Ez vagy te. Ez vagy te! S ha valami nem tetszik, változtass vagy fogadd el. Igen, fura, de neked is van ijesztő vagy csúnya oldalad. Ahogy értékekkel is ugyanúgy rendelkezel. Vajon hányszor nyomtad el eddig magad, mert meg akartál felelni valami elvárásnak? Sokra mentél vele. Ugye? Ebbe belefárad mindenki egy idő után. Ebben az évben érdemes kipróbálni ezt a mantrát: "Ez vagyok én. Ez én vagyok!". Hisz ki tudja? Lehet utolsó pillanataink egyikét éljük.

  • És végül, de ne az utolsó sorban… Ne unatkozz, főleg ne feleslegesen! 😉 Szóval kösd le magad kreatív, alkotó dolgokkal, légy a jelenben, vagy a szeretteiddel, barátaiddal amennyit csak lehet. Meditálj, töltődj, figyelj befelé, ha ott az ideje. A szokásos bla-bla... Mindent, amit érdemes. Mert talán nem csak magad miatt vagy itt, hanem számodra is fontos a bolygó, annak rezgése, emelése. És a világot te is jobbá teheted azzal, aki vagy. Főleg te. Ehhez melyik minőséget választod? Melyiket szeretnéd szolgálni? Melyikben érzed jól vagy jobban magad?

Szóval ha erre a pár apróságra odafigyelsz az évben, egész jó is lesz, meglátod. 

Egy másik írásban gyakorlatokat osztok meg (itt találod: https://www.pirosmajom.hu/l/test-mental-gyakorlatok-2024-re/ ),   melyeket érdemes elkezdeni, folytatni, próbálgatni ebben az évben azért, hogy igazán jól is lehess. 

És azt se felejtsd el, hogy amikor már egyedül nem megy, segítséget kérni szabad. Nem gyengeség, néha egy rajtunk kívülálló jobban lát egy helyzetet, ezért talán van olyan ötlete, amivel segíthet, hogy a megoldáshoz, hogy a könnyedebb energiákhoz közelebb jussál. A lényeg, hogy hagyd végre áramolni önmagad. Az intuíciód a legpontosabb iránytű ezekben a világokban jelenleg. És arra hallgatni kifizetődő MINDEN TEKINTETBEN, ami mutatja az utat neked. 😊

Áramló szeretettel ölellek, táncra fel és élvezzük, amíg csak lehet. Mert a célunk már nem a boldogság, hanem annak felismerése minden pillanatban. Külön utakon járva, mégis összefonódott egységben.
2024 legyen számodra a legcsodásabb év, mely következő éveid kezdete. A karma te magad vagy. Az áramló szerelem, mely másokat is emlékeztet valódi önmagukra.

© 2013 pirosmajom| Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!