Test-mentál gyakorlatok 2024-re

2024.02.24

Ha elfogadod, szeretnék pár egyszerű gyakorlatot, technikát megosztani, hogy könnyedebb legyen az éved. Van, amit rendszeres gyakorlással tudsz elsajátítani, de a befektetett energiának meg lesz az eredménye, és ahogy fentebb is jeleztem, addig se unatkozik az elmébe zárt szellem. És vannak nagyon egyszerű technikák is, ezek fontosságát szeretném hangsúlyozni. Úgyhogy ezekkel kezdeném.

 1. A rendszeres védelem feltétlenül szükséges. Kérlek ne értsd félre, ez szimplán arra szolgál, hogy a saját érzéseid, gondolataid és azok a benyomások érjenek csak el, melyekkel neked van dolgod. Csak neked. Ugyanis ahogy az egységállapot folyamatosan kapcsol be az emberiségben, ezért aki szenzitív az energiákra, a téboly szélén érzi magát. Ami sokszor teljesen felesleges.

  A gyakorlat igen egyszerű és variálható is. Reggel ébredés után álló helyzetben elképzeljük, ahogy a legtisztább vízesés alatt állunk (ez a saját vagy univerzum forrásenergiája lehet). Beáramlik a fejtetőnkön keresztül és teljesen végigmegy a talpunkig, mely teljesen beáramlik az egész testünkbe, szerveinkbe, sejtjeinkbe. Mintha egy csodás fénylénnyé válnánk mi is. Majd feltölti az auraterünket is, mint egy burkot, kb. 2 méteres hatótávolságban. És ez a tiszta, ősi fény így kívül-belül körülvesz. A gyakorlat során készíthetünk egy mantrát magunknak, azzal a céllal, hogy minek dolga van velem, azt beengedni, aminek nincs, azt pedig elkerüli stb…
  Érdemes minden nap, akár lefekvés előtt is elvégezni. Egy-két héten belül pedig lehet tapasztalni a minőségi változást. Figyelmeztetés, hogy a saját hülyeségünktől ez sem képes megvédeni.

 2. A hála fontossága is jó gyakorlat a tisztánlátáshoz. Megállni egy pillanatra fejben, és megkérdeni magunktól: Mire van szükségem most, ebben a pillanatban? A válasz azonnal fog jönni. És tényleg a hála érzését átengedni magunkon azért a sok jó dologért, ami körül vesz minket. Meglátni a nehéz pillanatokban azokat az elemeket, amik értünk vannak. Amikor elveszítünk valakit, az nagyon fájdalmas tud lenni… de ez azt jelenti, hogy még képesek vagyunk a szeretetre. Vagy megérteni, hogy ő már jó helyen van, hazament. Ha jön egy fizikai elváltozás, megköszönni a testünknek, hogy jelezte számunkra, min kell változtatni. Ha kirúgnak a munkahelyről, hálát adni, hogy nem kell már ott lennünk többet, ahol nem becsülnek meg minket. Satöbbi, satöbbi…

 3. Önmagam elfogadása, szeretete. Egyre többször igent mondani magunkra. Egyre többször megajándékozni magunkat apró ajándékokkal. Egy forró fürdővel, egy finom sütivel vagy egy jó baráti beszélgetéssel. Aludni egy jót. És ezeket az apró örömforrásokat kiszélesíteni.

 4. A karma valódi megértés is egyben. Ami történt, megtörtént. Ha még haragszom, gyűlölöm, azzal csak nekem lesz a nehezebb. Sokszor elég belül, önmagunkban megbocsájtani, de néha a változásért a fizikai síkon kell tenni. Feloldozni, megbeszélni, átírni a múltat, és lezárni azt, ami már nem szolgál minket. Az új énünk talán már rég nem haragszik, vagy már rég máshogy csinálná. Mutasd meg, a tetteiddel, mozdulataiddal, szavaiddal. Ezerszeresen hálálja meg az élet.

 5. Elmeprogramozás, vagyis tudatunk tágítása. Ez az a gyakorlat, amit sajnos vagy nem, de folyamatosan kell fejleszteni. Hisz az elme valójában könnyen tanul, és a barátunk is lehet. A világot átfogó energiák pedig mostanában nem fognak pihentetni minket, a földi síknak más funkciója van. Este mikor lefekszem, magamban kimondom, amit szívből szeretnék másnap reggel (és jelen időben fogalmazok). Hisz minden nap új nap. Pl.: Reggel kipihenten ébredek, és a hála energiája napközben átölel engem. Majd reggel mikor felébredek, az első, hogy nyújtózom egyet és akármi negatív érzést is próbál bedobni az agy, ezt most nem engedem. Ki is mondhatjuk hangosan, hogy "Én uralom a gondolataimat!". Nyújtózom és kimondom, hogy kipihent vagyok és napközben észreveszek minden apró csodát, mely értem van. Napközben pedig a legapróbb örömökért is hagyom, hogy a hála átjárjon.

  Természetesen ezt a gyakorlatot rengeteg más lehetőségre is lehet alkalmazni. A fantáziád legyen határtalan, de figyelj arra, hogy amit képes is vagy elhinni, amire az elméd jelenleg befogadó, csak addig a határig menj, akármilyen paradoxon is a helyzet. Az idő téged fog szolgálni, tudatod határainak tágítása végtelen lehetőségeket rejt.

 6. A feladás állapota. Amikor valami már nem megy tovább, azt mondani: "Fel-adom!" Mert valaminek a megoldása lehet már nem a fizikai síkon kell megoldódjon benned, hanem magasabb szinteken fog megérkezni a megértése, megoldása a helyzetnek. És ha valami már sok, ha már a rengeteg negatív gondolat és érzés elborít téged, akkor bátran merd kikiabálni, "Elég, vége". Szívből, beletéve minden tehetetlen haragot, dühöt. Kiadni, és meghallani a saját fáradásodat a helyzetben…

 7. Megfigyelőként, mint aki mozizik. Történik, és nem ítélem meg. Szinte kissé kintre helyezem magam, megfigyelem még azt is, hogy mi jött ki a számon, hogy reagáltam, de nem ítélem meg közben magam, hogy most jót mondtam vagy nem. Csak megfigyelem. Ennyi a lényege. A gyakorlatot érdemes passzív folyamatban, pl. meditáció alatt elsajátítani. Egyszerűen csak figyelem a rajtam átáramló érzéseket, gondolatokat meditációs ülésben, vagy egy háton fekvő pozícióban.

 8. Tudatos kommunikáció másokkal. A testvérem mondta egyszer, hogy "Tudod Emese, nem is az a legnehezebb, hogy kifejezzük mások felé az érzéseinket, hanem azt úgy kimondani, hogy megértsék azt, amit szeretnél." – bölcs gondolatok voltak ezek. Te már egy igen tudatos lény vagy (ha tisztában vagy vele, ha nem). És tudom, hogy képes vagy másokra ráhangolódni. Néha csak azért kerülünk kellemetlen helyzetbe másokkal szemben, mert mi nem tudjuk kifejezni valódi igényeinket. Ordíthatunk is másoknak, ha az ő rezonanciája más szinten mozog, nem fog érteni minket. Sokszor a társunk azért nem figyel ránk, mert nem érti. Semmi köze ahhoz, hogy ne szeretne minket. Képes vagy megtanulni úgy kommunikálni mások felé, hogy az értsen téged. Van akivel néha keményebben kell, van kivel lágyan, szinte suttogva. Van ki az egyszerű és célirányos mondatokból ért meg téged. Mind különbözőek vagyunk. A ráhangolódással tehát nem csak neki, hanem magadnak is sokat segítesz.

A további gyakorlatok, szituációk lehetőségének feltérképezését meghagyom neked. De tény, hogy tenni kell magunkért. Sokszor akkor, amikor a legnehezebb.
És azt se felejtsd el, hogy amikor már egyedül nem megy, segítséget kérni is lehet. Nem gyengeség, néha egy rajtunk kívülálló jobban lát egy helyzetet, ezért talán van olyan ötlete, amivel segíthet, hogy a megoldáshoz, hogy a könnyedebb energiákhoz közelebb jussál. A lényeg, hogy hagyd végre áramolni önmagad. Az intuíciód a legpontosabb iránytű ezekben a világokban jelenleg. És arra hallgatni kifizetődő MINDEN TEKINTETBEN, ami mutatja az utat neked. 😊

© 2013 pirosmajom| Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!