Az vagy, amit megeszel

2015.09.25

Reggel munkába menet egy hatalmas reklámfelülete láttam ezt a szlogent, a hozzá tartozó mosolygós tyúkkal. Mivel már egy pár éve nem eszem állatot, ezért vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Félig sírtam, félig nevettem. A sírás a barátaimnak szól, akik kizárt dolog, hogy ilyen mosolyogva várják, hogy meghaljanak, és valaki tányérján landoljon a tetemük. Tehát nem tudok már úgy gondolkodni, mint régen. Nem tudom értékelni a disznóvágáshoz kapcsolódó vicceket (régen sem tudtam), nem tudom már húsnak nevezni az élő állatokat.
Na de visszakanyarodva.
Elkezdtem játszani a szavakkal: "Az vagy, amit megeszel."
- Dögevő?
- Gyilkos?
- Disznó vagy liba? Esetleg marha?
És az is elég szomorúan nyilvánvaló volt számomra, hogy így próbálják manipulálni a jónépet.
Hogy tényleg van még olyan, aki elhiszi, hogy így vigyorog az a szerencsétlen tyúk vagy csirke, mielőtt levágják???
Hát, valakinek készült ez a reklám, szóval biztos, hogy sokunknak megnyugtatja a lelkét, hogy itt szépen álomba simogatják őket, mielőtt meghalnak. Azért elárulom, ez nem így van!
Mivel sokan szeretik a pipi mellett, mert állítólag egészséges, a veresegyházi asszonysereg nem lenne elég ahhoz, hogy méltányos körülmények között öljék meg az állatokat. De tény, hogy a rövidke életük alatt a tanyasi csirkéknek remélhetőleg jobb dolguk van. (Bár én ezt is manipulációnak tartom, és szerintem ugyanolyan szörnyű körülmények között tartják őket, mit sorstársaikat.).
Visszatérnék ismét a szlogenre: "Az vagy, amit megeszel."
Na, én pont ezért álltam le a húsfogyasztással.
Képzeljük magunk elé a következő képet, hogy tudjuk, hogy valaki most el fogja vágni a torkunkat. Megvan?
Valaki most meg fog ölni, és azért, hogy utána megegyen (mint például a Hannibál ébredése című filmben, amikor a kislányt ugye...). Na, én nem örülnék neki. Egyáltalán nem. Sőt, iszonyatosan félnék. Iszonyatosan. A szívem verne, könyörögnék annak a lénynek, aki közelítene felém azzal az éles akármivel, hogy "Ne! Engedj el! Kérlek! Kérlek ne bánts!!!" De ő persze nem hallaná. És egyszer csak nyissz!!! És mi marad meg ebből? A FÉLELEM!Hát, akkor ezt is bevisszük a szervezetünkbe? Mivel minden mindennel kölcsönhatásban van, mivel minden rezgésre pontosan reagálunk- amit számtalan tudományos kísérlet is bebizonyított, ráadásul a sejteknek memóriájuk van, amit még tanultunk is. Ezért az állat is elraktároz sejtszinten információkat. Hát ezért jogos, hogy itt tartunk mi emberek.A vágóhíd még ennél is rosszabb. Mi lehet a szarvasmarha utolsó pillanata?
Kutatók azt is megfigyelték, hogy a telepeken tartott marhák, és disznók depressziósok.
DEPRESSZIÓSOK!!!! És SZOMORÚAK. Elveszik tőlük a kicsinyeiket. És némelyiket szétrugdossák, mert aki épp velük foglalkozik, egy agresszív... Tehát másik kulcsszó az AGRESSZIÓ!
Most gyorsan csak 4 dolgot szedtem össze: FÉLELEM, DEPRESSZIÓ, SZOMORÚSÁG, AGRESSZIÓ.
Az meg már csak tetézi az egészet, hogy lényegében, s mindent összegezve a HALÁLT visszük a testünkbe.

Hát kedves embertársaim, most már mindent értek, mikor kilépek az utcára...
Szóval kicsit érdemes gondolkodni is néha, akár a saját életünket menthetjük meg vele.

<- Ezzel még a tyúkok és kakasok is egyetértenek.

S a veszélyes szavak, melyeket leírtam, mind bizonyítja, hogy ha tudatában vagyunk a minket körülvevő illúziónak, akkor bármikor változtathatunk. Bármikor dönthetünk úgy ezután, hogy nem kívánjuk szennyezni magunkat tovább. Sem a testünket, sem a lelkünket.
Bármikor dönthetünk úgy, hogy a halál helyett a SZERETETET és BÉKÉT választjuk. Csak rajtunk múlik, senki máson! Akár most, azonnal.

© 2013 pirosmajom| Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!